El plenari del mes de Setembre ha estat animat pels fets que han passat al llarg de l’estiu i per que el govern municipal demostra que té la intenció de governar sense consultar a ningú, fent i desfent recolçant-se en la majoria absoluta el que coneguem com “rodillo”. Res que no haja passat mai al nostre poble, però que l’Alcalde en campanya, al seu programa i en el primer discurs que va fer va dir que no faria. Val com exemple els punts de debat del plenari de setembre.

Incorporació al Portal de Transparència. Ha estat el primer punt amb debat de l’ordre del dia, La Font ha demanat entrar al portal de transparència del Ministeri, votat per unanimitat. Des de Compromís pensem que estan fent és “postureo”, o pijor manifesten desconeixement. Confondeixen informació amb transparència i és un error resultat de la seva forma de governar posant “el rodillo” a passejar; fan però sense fer; van publicar la nòmina dels regidors del PSOE, cosa que està pública en l’acta del plenari, o les gravacions del plenari. Tenim la convocatòria del pleno en l’App, etc. Però el fet mollar de la transparència és que es sàpiga el que es fa portes endins, intenten dir que fan però amb l’escusa de la protecció de dades no fan res.  Si volgueren farien coses que fan altres ajuntaments i per tant dins de la norma; ací tenen exemples i proposta que ha fet Compromís al govern municipal.

Publicar les factures del mes anterior com Gandia. Gandia publica les factures pagades, totes, en el més anterior o fer com Vinaròs i publicar l’agenda Vinaròs es publica l’agenda de l’alcalde i dels regidors de l’equip de govern. Encara més, propostes de transparència a cost zero: han dit que escoltarà als veïns després del pleno, però no ha pres decisions com l’Escó ciutadà que es fa en alguns llocs com Vila-real o darrerament en la Corunya. Si vol encara més, perquè no publica qui està treballant per l’ajuntament, en quin concepte, qui paga i que està fent cada setmana. si contracta peons forestals qui són on estan treballant cada setmana o si te becats de la dipu, qui són i on treballen, etc.

La nostra proposta: no volem estar en cap trinxera i a més volem fer ofertes en positiu. Trobem que dins del punt “Precs i Qüestions” on han tornat les discussions, la falta d’educació i retrets entre el PP i el PSOE (amb l’ordre invers, però el mateix) pel tema de les festes o els símbols. Nosaltres hem fet propostes en positiu:

  1. Pregunta sobre la concessió de gas als que no tenen cèdula de habitabilitat.
  1. Sobre els símbols Felicitar-lo per l’acció de l’himne (l’alcalde ha volgut aclarir que va passar exactament) i de l’escola. Ara, la manca de comunicació, “el rodillo” en actuar fa que tinga algunes coses que millorar: Placa del carrer Calvo Sotelo i la placa de finques de protecció o plaques de corruptes (Rus) que han vingut al nostre poble (tot i que no va vindre) o signatures al llibre d’honor de l’ajuntament (Cotino). hem demanat que es corregisca i si ens hagueren consultat abans estaria resolt el problema. Per exemple, del nostre poble no és correcte ni normatiu l’escut segons El Consell Tècnic d’Heràldica i Vexil·lologia
  1. Ajudes de la Diputació hem demanat que ens convocara per debatre a que dedicar-les o farà com tots els governs anteriors, aplicarà “el rodillo” són 136.200,48 a la Font. Proposem, però segur que entre tots trobem alguna cosa millor acabar el centre polivalent i donar-li l’ús social d’associacions que el fa més útil a la gent del poble; però segur que Paco té un altra proposta o Gaspar o l’alcalde possiblement millor que la nostra; per això és tant important el debat previ per millorar les coses
  1. Els Peons agrícoles que fan neteja dels carrers podrien fer neteja dels camins del terme que tenen molta afluència de gent que passeja o fa esport. a més en els camins principals CONTROL DELS ENVASOS dels productes fitosanitaris que tiren per tot arreu els llauradors i els professionals que fumiguen.

Menció a banda mereix el debat sobre el problema del tractament de les aïgues de l’escola, la traça de legionel.la; cal destacar que el debat ha esta correcte i constructiu, com tindria que ser sempre.